Cine nu e gata

39 Lei

Comandă

O carte care îți schimbă viața... cu forța

Carte-Header

Imaginează-ți că viața ta se rezumă doar la muncă, că te simți blocat și nu știi ce cale să urmezi! Sau poate nici nu trebuie să îți imaginezi.

Cât de departe ai merge pentru a-ți schimba viața? Povestea semnată de Iulia Nani este o sursă de inspirație (pentru cei cărora le este frică de schimbare) și de amuzament (pentru cei care nu vor o schimbare).

29 Lei
Comandă
Foto-Descriere

Victoria s-a săturat de viața în corporație și de tot ce presupune aceasta: management rigid, colegi nepăsători, imposibilitatea de a-și pune în aplicare inițiativele profesionale. În momentul în care frustrarea atinge cel mai înalt nivel, iar Victoria simte cum epuizarea de la muncă îi răpește orice bucurie a vieții, se hotărăște să devină consilier de carieră și să ajute oamenii să-și schimbe obiceiurile proaste și gândirea. În același timp divorțează de soțul său. Singura ființă care îi rămâne mereu alături și pe care o iubește necondiționat este motanul său, Mango. Acesta este, de asemenea, cel mai bun consilier al său, „sfătuindu-se” cu el despre clienții săi și sărbătorind împreună succesele.

Dar noul job nu este deloc cum se aștepta. Nu își poate motiva clienții, așa că apelează la o metodă cel puțin ciudată de coaching: cu forța. Bazându-se pe manipulare, șantaj și chiar răpire, Victoria își atrage clienții în capcane neașteptate, îi obligă să își schimbe viața peste noapte și să ia deciziile pe care le tot amânau. Succesul său aparent este înșelător, iar greșelile pe care începe să le facă îi amenință cariera și... viața.

O poveste savuroasă și amuzantă care îți oferă lecții valoroase despre:

Paw-1

cum să avansezi profesional și să te descurci prin hățișurile corporatiste cu ajutorul cunoștințelor valoroase ale unei specialiste despre vorbitul în public, brandingul personal, motivație;

Paw-1

cum să gestionezi situații dificile des întâlnite în corporații;

Paw-1

ce înseamnă fenomenul de burnout și ce impact poate avea asupra vieții tale;

Paw-1

de ce este atât de important să ai un scop și o satisfacție mai departe de partea financiară;

Paw-1

cum să îți cunoști limitele în mediul profesional;

Paw-1

cum să râzi chiar și când viața pare nedreaptă și cum să privești realitatea dură și complexă în față.

Ce spun cititorii

Mi-a captivat atenția până la ultima pagină

„Mereu spun că mă abțin și nu mai cumpăr cărțile la prima vedere, dar niciodată nu reușesc să mă țin de cuvânt. De data aceasta nu îmi pare rău că am dat banii pe o carte. Față de restul titlurilor publicate în ultimul timp la editura Bookzone, „Cine nu e gata”, cartea semnată de Iulia Nani, s-a dovedit a fi mult mai bună. Curioasă fiind să aflu cine este Alina, un personaj secundar, povestea mi-a captivat atenția până la ultima pagină. Dacă vreți să știți cine este Alina până la urmă, citiți până la final. Eu am perceput această carte ca pe una motivațională din care fiecare putem trage propriile concluzii și poate să le aplicăm și în viața noastră.

Cartea a fost scrisă cursiv, este bine structurată și documentată pentru acest gen. Cred că autoarea în viața de zi cu zi lucrează într-o corporație, pentru că a reusit pe perioada lecturii să mă introducă în această lume complicată și foarte obositoare, din punctul meu de vedere.

Concluzia cărții – uneori trebuie să îți impui propriile limite, să nu te lași controlat și, mai mult, nu îi lăsa pe alții să te determine să îți încalci acele limite. Probabil că autoarea a vrut să ne transmită că întotdeauna există o viață în afara serviciului și că niciodată nu rezolvi problemele prin santaj sau amenințare. Efectul bumerangului nu ține cont nici de gen, nici de vârstă și nici de categoria socială din care faci parte.”

– Carolina Bianca Moroianu

O carte pentru cei ce vor să facă schimbări în viața lor

Cine nu e gata este pentru cei ce vor să facă schimbări în viața lor. Toți ar trebui să conștientizăm că viața nu e doar muncă. Avem nevoie și de timp pentru noi, de spațiu personal și de o viață „after work”. Da, din asta trăim, din asta ne câștigăm pâinea, dar asta nu înseamnă că suntem la cheremul șefilor la orice oră din zi și din noapte. Cartea vine în completare, pentru a ne face să ne dăm seama, într-un mod foarte amuzant, pe alocuri dureros de amuzant, cât de mult trebuie să luptăm cu noi înșine.

Munca nu trebuie să reprezinte întreaga noastră viață. Însă uneori poate avem nevoie de o Vichi în viaţa noastră să ne trezească la realitate. Nu este o carte complicată, ci mai degrabă o carte ce face haz de necaz, ce ne deschide ochii şi ne face să reflectăm un pic la realitatea în care trăim.”

– Literatura pe tocuri

O carte despre fenomenul de burnout și ce înseamnă coaching şi consiliere

„Povestea Cine nu e gata are o tonă de divertisment pe lângă toate încâlcelile Victoriei atunci când își pune în practică manipularea, şantajul şi alte metode ingenioase mai puțin corecte față de clienții săi în a-i stimula să-și urmeze cursul în carieră. Cartea este direcționată spre stilul „chick lit” – ușor, plăcut, relaxant, dar și cu o doză de informație utilă textuală, cum ar fi despre ce se întâmplă în interiorul unei corporații, care sunt „mințile șmechere” ce țin strategiile de formare și gestionare, despre fenomenul de burnout și ce înseamnă coaching şi consiliere. Util, nu? Acțiunea e un du-te-vino, ceea ce m-a ținut într-o continuă stare de citire prelungă, ce să mai vorbesc, o noapte de nesomn și o carte potrivită venită la timpul potrivit!

Cartea m-a pus pe gânduri, deoarece de multe ori am acel „stop” înainte de a face ceva sau acea comoditate care mă împiedică să avansez, iar această parazitare nu mă lasă să-mi croiesc visele la justa lor valoare sau să-mi duc până la capăt pornirile, iar dacă m-ar ști Victoria, m-ar „sechestra” cu siguranță până aș ieși din „coconul personal” și mi-aș lua avânt ca cel mai falnic fluture.”

– Vorbe pentru suflet

Exact ceea ce dorești să citești înainte de culcare pentru a te relaxa puțin

„Scrisă într-un stil accesibil, presărat cu umor, ușor de urmărit, cartea Cine nu e gata de Iulia Bertea-Nani este exact ceea ce dorești să citești înainte de culcare pentru a te relaxa puțin după o zi lungă și grea. Te învață să îți cunoști limitele și să nu uiți că la finalul săptămânii lucrezi pentru tine, nu pentru șeful tău sau pentru șeful șefului tău, iar sănătatea și timpul tău sunt adevăratele aspecte pentru care merită să lupți. Recomand celor care sunt curioși să descopere cum reușește Victoria să se adapteze la noul job, folosind o abordare mai creativă pentru a-și convinge clienții să îi asculte sfaturile.”

– Booktrike

Am citit-o pe nerăsuflate într-o dimineață

„O carte pe care am citit-o pe nerăsuflate într-o dimineață, preț de 3 cafele și aproape o jumătate de pachet de țigări.

Este greu ca HR-istă să nu te regăsești în impulsul naiv al lui Vichi de a-i salva pe toți. Oare nu așa ne începem toți cariera în resurse umane? Oare nu vrem să facem oamenii mai fericiți, mai culți, mai plenari și să ne asigurăm că se dezvoltă și își ating potențialul maxim?

Vichi, pe parcursul cărții, trece de la agonie la extaz cu viteza unui accelerat, iar răsturnările de situație sunt atât de dramatice, încât pare greu de crezut că se va mai putea ridica încă o dată de jos. Dar o face. Iar. Și iar. Și iar.”

– Corporatistul.ro

O carte cu exponente ale unei lumi pe cale de dispariție, marcată de mai puțină superficialitate

„Perspectiva mi s-a schimbat după primele pagini; am remarcat o slovă curată și matură, incompatibilă cu cea a generației care (doar) privește și face ceea ce îi spune un ecran de 6 inchi.

Dincolo de firul epic și slovă, Vichi reușește să ne spună ceva (și) despre autoarea cărții, Iulia Nani. Atenția la detaliu în diferite situații (pregătirea unui CV, a unei conferințe de vânzări sau a unui raport) sau modul în care gestionează relația cu anturajul său personal și profesional sunt exponente ale unei lumi pe cale de dispariție, marcată de mai puțină superficialitate.”

– Dupa40.ro

Fragment

„– Dar să ştiţi că ajută să păşiţi din când în când şi în emisfera stângă. Pentru că, dacă tot vă identificaţi cu eul vostru separat, aveţi ocazia să conştientizaţi că nu există time management, ci doar I management. Nu puteţi gestiona timpul propriu-zis, aşa cum vi se spune la cursuri. Nu puteţi nici să-l lungiţi, nici să-l comprimaţi, nici să-l daţi altora. Puteţi să vă gestionaţi doar pe voi înşivă, alegerile pe care le faceţi şi motivaţiile care vă mână-n luptă. De ce amânaţi şi întârziaţi lucruri? Oho, sunt atâtea motive posibile! Poate dintr-un perfecţionism care ajunge să vă paralizeze. Poate din anxietate, din teama de a vă asuma rezultatele. Poate pentru că, de fapt, nici nu vă place jobul vostru sau nu mai credeţi în el. Nu zic despre voi, zic la modul general. Dacă fiecare om s-ar analiza, ar încerca să se înţeleagă mai bine şi ar fi mai cinstit cu sine însuşi, nu ar exista probleme de management al timpului!

Eram în mijlocul unei îmbrăţişări de grup, în care toată lumea promitea să planifice mai bine şi să încerce să se sprijine reciproc, când uşa s-a deschis şi prin ea s-a iţit capul unei asistente confuze.

– Vă rog să mă scuzaţi de întrerupere, dar… ăăă… a venit poliţia.
Până să mă dezmeticesc, am fost escortată la secţia de poliţie, unde mi s-a adus la cunoştinţă (sau la conştiinţă, ha ha!) că o fostă clientă, mai precis Diana, depusese plângere împotriva mea pentru sechestrare, rele tratamente, ameninţări, fraudă, înşelătorie şi cam toate infracţiunile existente, mai puţin detonarea unei bombe nucleare şi găurirea stratului de ozon. Mda, nu prea puteam să o condamn. În plus, amprentele mele erau pe partea metalică a cătuşelor roz – şi pe cheiţă. Am recunoscut tot şi m-am resemnat, aşteptând ca lucrurile să-şi urmeze calea naturală. Crede-mă, Alina, nu mai aveam putere să mă opun şi, de altfel, eram convinsă că mi se cuveneau toate astea cu vârf şi îndesat.”
Foto-Fragment

Despre autor

Iulia Nani (Bertea) are o experienţă de aproape 20 de ani în marketing şi comunicare, în companii naţionale şi multinaţionale, dar și în freelance și ONG-uri. În paralel, a tradus 18 cărţi, majoritatea din domeniul ştiinţelor sociale. Absolventă a Facultății de Limbi Străine, şi-a completat studiile cu un master în marketing şi o certificare internaţională în neuromarketing. De aproape trei ani este managerul de comunicare al HR Club, asociaţia profesioniştilor de resurse umane din România. Este căsătorită, are un fiu şi o pisică de aproximativ aceeaşi vârstă. Este adepta principiului „esențele tari se țin în sticluțe mici”, iar ideea de a scrie o carte a pornit de la faptul că îi place să ducă lucrurile la absurd, dar și să afle ce îi motivează, ce îi sperie și ce îi determină pe oameni să ia decizii.

Citești mai mult, plătești mai puțin

Cine nu e gata + Elibereaza-te de stres

Upselling-Elibereaza-te-de-stres

64 Lei

49 Lei

Comandă

Cine nu e gata + Pachet Adriana Roman

Upselling-Adriana-Roman

78 Lei

65 Lei

Comandă

Cine nu e gata + 14 zile în izolare

Upselling-Iliuta

68 Lei

49 Lei

Comandă

Cine nu e gata + Pachet Planul Atracției

Upselling-Planul-Atractiei

78 Lei

65 Lei

Comandă

Cine nu e gata + Gambitul Damei

Upselling-Gambit

68 Lei

55 Lei

Comandă